Voor 3 uur besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75
Diamond Painting
0,00
Winkelmand
Veilig Betalen

Welk Formaat Diamond Painting?

Geschreven door:
dpa
8 augustus 2022

Diamond Painting Formaat gids

Diamond Paintings zijn er in verschillende maten, variërend van 12 x 8 inch tot 64 x 40 inch. Grotere schilderijen zijn duidelijker dan kleinere. Kleinere schilderijen zijn minder gedetailleerd dan grotere.

Lees een andere must-read: Hoe een ontwerp op maat te maken en te bestellen

Diamond Painting Formaten

Diamond piaintings  zijn er in vier hoofdmaten: Small, medium, large, extra-large. Middelgrote diamanten zijn het populairst omdat ze een grote verscheidenheid aan beeldtypes mogelijk maken.

Middelgrote schilderijen zijn het meest geschikt voor beginners die ervaring willen opdoen met schilderen.

Beginners zouden met kleine schilderijtjes moeten beginnen, omdat die snel af kunnen zijn en beginners raken niet ontmoedigd als hun schilderijtjes langer duren dan verwacht. Het zien van het eindproduct is lonend en moedigt hen aan om door te gaan.

Grotere diamanten kosten meer dan kleinere, omdat er meer materiaal voor het doek nodig is en er meer diamanten nodig zijn om het schilderij te maken. Grotere schilderijen zijn echter gedetailleerder dan kleinere.

Voor kleinere formaten zijn afbeeldingen die geen precisiedetails vereisen meestal gepixeld, zodat ze beter geschikt zijn voor kleinere formaten.

Gedetailleerde afbeeldingen zijn het best geschikt voor grotere of extra grote schilderijen. Grote en vooral extra grote diamanten vereisen echter veel oefening, ervaring en geduld. Daarom worden deze schilderformaten aanbevolen voor kunstenaars die al enige ervaring hebben en kleine schilderijen gemakkelijk vinden.

Op grote schilderijen van gezichten of dieren zijn de details van de gelaatstrekken vaak beter te zien dan op kleinere. Delen van een gezicht, zoals ogen of lippen, zijn echter gemakkelijker te definiëren op grotere schilderijen.

Diamond Painting Size Chart

12x12 in - 30x30cm

12x16 in - 40x30cm

Kinderen

20 x 16 inch (50 x 40 centimeters)

20 x 20 inches (50 x 50 centimeters)

24" x 24" in - 60" x 60"

71 x 71 centimeter.

80cm x 60cm

36" x 28" in - 90" x 70"

36" x 36" in - 90" x 90"

48" x 36" in - 120" x 90"

160 cm bij 40 cm groot.

Caroons, landschappen, en beelden met weinig details

Portretten, groepen, landschappen en stillevens

Diamond Painting Canvas Size

U hoeft zich geen zorgen te maken over het kiezen van de juiste maat van canvas voor een diamond painting kit, omdat ze worden geleverd met de juiste maat canvassen. Als u echter een diamond painting wilt maken met behulp van een canvas met een kruissteekmotief, moet u de juiste canvasmaat kiezen.

Om de grootte van het canvas te bepalen dat nodig is voor een kruissteekpatroon, moet je eerst het aantal steken in elke lijn weten. Als deze informatie niet op het patroon staat, tel dan gewoon het aantal steken overdwars en neerwaarts.

U moet de maat van uw boor controleren. De meeste zijn 25 x 25 mm. Vermenigvuldig het totaal aantal steken met de kraalgrootte, en tel er dan nog een duim (3 cm) bij op voor het frame.

Als het patroon 250 verticale en 200 horizontale steken heeft, dan is 250 maal.25 gelijk aan 62,5 en 200 maal.25 gelijk aan 50. Daarom heb je een doek nodig van 65,5 x 53 cm (26 x 21 inch).

Wanneer u een canvasformaat voor uw schilderij kiest, moet u ervoor zorgen dat het formaat overeenkomt met de hoogte-breedteverhouding van de afbeelding. Als de afbeelding een vierkant is, is de verhouding 1:1; als de verticale zijde twee keer zo lang is als de horizontale zijde, dan is de verhouding 2:3.

Het bijsnijden van foto's is niet altijd succesvol omdat belangrijke details verloren kunnen gaan tijdens het bijsnijden. Daarom moet u ervoor zorgen dat u een geschikt formaat doek kiest voor uw schilderij voordat u begint.

Lees een ander interessant artikel: Hoe washi tape te gebruiken

Welke maat diamond painting moet je nemen?

Begin met kleinere schilderijen als je nieuw bent met tekenen. Naarmate je meer ervaring krijgt, kun je overgaan op grotere schilderijen. Kleinere schilderijen zijn beter voor afbeeldingen die niet veel details vereisen.

Ruitschilderen is een uitstekende activiteit voor kinderen omdat het op zijn plaats leggen van de kralen goed is voor het verbeteren van hun fijne motoriek en hand-oog coördinatie. Kleine diamantschilderijtjes zijn geschikt voor kinderen die zich niet lang op één activiteit kunnen concentreren.

Als je eenmaal een aantal kleine of middelgrote ruitschilderijen hebt voltooid, ga je verder met grotere die nog fijnere details vereisen.

Grote schilderijen zijn geschikt voor kunstenaars die al veel diamantschilderijen hebben gemaakt en het geduld en de vaardigheid hebben om een groter stuk aan te pakken.

Geschreven door dpa

Reacties zijn gesloten.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down