Voor 3 uur besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75
Diamond Painting
0,00
Winkelmand
Veilig Betalen

Wat te doen tijdens corona? 31 Activeiten tijden corona

Geschreven door:
dpa
19 februari 2021

Wat te doen tijden corona? Deze vraag wordt ontzettend veel gesteld op het internet en dat is natuurlijk niet zo gek. Vele minuten, uren verstrijken en het corona virus is nog steeds niet weg. Iedereen heeft ontzettend veel extra vrij-tijd gekregen. Deze periode is gewoon een donkere periode en daar moeten we met z'n allen doorheen zien te komen op een zo leuk mogelijke manier.

Ook de stress en angst die corona met zich mee brengt is niet goed voor mensen en daarom is het belangrijk dat we nog ergens naar uit kunnen kijken. Er zijn natuurlijk ontzettend veel leuke dingen nog wel te doen alleen je moet er even op komen. Daarom schrijven wij deze blog om u te helpen met het vinden van de beste hobby/activiteit die u kunt doen. Er zit vast iets voor u tussen, om het coronavirus even te vergeten.

1. Schrijven

Heb je iets mee gemaakt in je leven? Schrijf het van je af. Of heb je misschien een prachtig verhaal en wil je die graag delen met de wereld? Begin dan met het schrijven van een boek. Er zijn vele boeken in de winkel te vinden en die zijn niet allemaal vroeger geschreven. Boeken zijn namelijk tijdloos, die zullen er altijd zijn en blijven ook wanneer u er niet meer bent. Is dit de hobby die u zoek? Ontdek hier meer: programmeer cursussen.

Schrijven Tijden Corona Tijd

2. Leer programmeren

Techniek neemt langzaam de wereld over. De tijd van ik moet naar of naar een telefooncel om een telefoontje te plegen is voorbij, vandaag de dag appen we gewoon iemand. Alle dingen die ons leven tegenwoordig makkelijk maken zoals de computer, telefoon, apps, websites, online tools, games en ga zo maar door zijn allemaal geprogrammeerd door mensen. Wil jij jouw corona tijd nou nuttig besteden dan is programmeren echt iets voor jou. Er zijn veel te weinig programmeurs in Nederland en dit kan jij veranderen door er één te worden. Maar daarnaast is coderen ook echt wel leuk, de mogelijkheden gaan zo ver dat je echt alles kan maken en er ook nog eens ontzettend veel geld mee kan verdienen. Wel is het goed om een goed voor onderzoek te doen naar welke programmeer taal je zou willen leren, er zijn er namelijk ontzettend veel, en elke taal geeft weer andere mogelijkheden. Om ook voor het programmeren een handvat aan te reiken om mee te beginnen kun je eens kijken tussen deze programmeer cursussen.

Leren progammeren tijdens de lockdown

3. Boeken lezen

Je zelf ontwikkelen kan ook alleen thuis doormiddel van een boek te lezen, vindt een onderwerp die jouw interesseert en probeer eens een boek te lezen. Of hou je meer van boeken met verhalenlijnen zoals romantiek, zoek dan eens een prachtig romantisch boek. Boeken lezen creëert ook veel innerlijke rust.

boeken lezen tijdens corona

4. Leer websites maken

Alles is tegenwoordig online en dat is met corona alleen maar meer geworden. Alles wordt online besteld, zelfs de boodschappen tegenwoordig. Websites maken is vaak helemaal niet zo moeilijk als men denkt en daarom kan je het in de corona tijd best zelfs leren. Maar ook voor de ondernemers met een lokale winkel die op dit moment in zwaar weer zitten is het verstandig om een website te maken. Wil jij een website leren maken? Dan kan je hier beginnen met jouw website te maken.

Websites leren maken tijden corona illustatie

5. Hardlopen

We zitten natuurlijk met de maatregelen zoals de lockdown en de avond klok ontzettend veel binnen. Dit is niet goed voor veel verschillende dingen. Daarnaast zijn ook nog eens de sportscholen gesloten. Daarnaast heeft hardlopen natuurlijk meer voordelen. Hardlopengeeft je stofwisseling een boost. Je lijf verbrandt sneller calorieën. En bijkomend voordeel: die snellere verbranding gaat nog een tijd door nadat je je hardloopschoenen hebt uitgetrokken. Hierbij geldt over het algemeen: hoe langer je aan hardlopen doet, hoe efficiënter je lichaam jouw energie gebruikt.

Hardlopen tijdens corona als hobby of activiteit

6. Verbouwen

Wat ook een goed idee is voor deze vervelende periode is een kleine verbouwing beginnen. Er zijn altijd wel dingen in huis die u graag anders zou willen zien. Maak een mooie man cave, of een prachtig hobby kamertje. Online kunt u van alles bestellen voor het verbouwen, dus maak u zelf iets moois voor na deze periode.

Verbouw je huis tijdens corona illustatie

7. Youtube

YouTube is het maken van filmpjes, dit kan erg gemakkelijk tegenwoordig want er zijn vele soorten software die het erg makkelijk maken. Deel je passie, maak een vlog. Maar je kunt ook YouTube gebruiken om iets bij leren! Wil jij bijvoorbeeld een app leren maken? Dat kan allemaal op YouTube. U kunt zelfs veel geld verdienen met youtube, als je éénmaal echt bekend bent, vele bedrijven zouden een stukje in jouw vlog willen om reclame te maken. Hier worden behoorlijke bedrijven voor gevraagd.

8. Bloggen

Begin een blog? Wat vindt u leuk? Make-up? Schilderen of bent u een moeder met veel ervaring. Maak een blog en schrijf er over, leer nieuwe mensen kennen en wordt een bekende blogger. Met bloggen kunt u zelf een inkomen genereren en vele mensen hebben bloggen als hobby. Is bloggen iets voor u, dan kunt u hier beginnen.

Maak een blog illustatie

9. Puzzelen

Puzzelen is ontzettend leuk en een ontzettend oude hobby, het bestaat al jaren en het wordt al jaren gedaan. Tijdens de pandemie is deze hobby nog populairder geworden dan voorheen. Het brengt ook een aantal voordelen met zich mee zoals:

  • Puzzelen verbeterd je geheugen
  • Het zorgt voor een gelukkig gevoel
  • Het ontspand en je vergeet de corona stress

Puzzelen tijdens corona

10. Schilderen op nummer

Schilderen op nummer is ook een prachtige hobby die iedereen kan doen. Schilderen is natuurlijk niet makkelijk voor iedereen. Voor schilderen heb je een beetje feeling nodig en creatief inzicht. Niet iedereen heeft di in zich en dat is helemaal niet erg. Want als u toch prachtige schilderijen wilt maken is daar nog schilderen op nummer. Schilderen op nummer kan door jong en oud gedaan worden want het is namelijk erg makkelijk.

Met schilderen op nummer krijgt u een schilder doen met allemaal codes er op. Deze codes komen overeen met de potjes verf die u krijgt bij schilderen op nummer. Op deze potjes verf staan namelijk de zelfde codes, op deze manier weet je welke kleur je waar moet schilderen. Zo maak jij zelf prachtige schilderijen en niemand die het ziet dat je het op de makkelijkste manier ooit gedaan hebt. Wil jij zelf leren schilderen? Dan is schilderen op nummer de hobby voor jou.

Voorbeeld Schilderen Op Nummer Schilderij

11. Diamond Painting

Diamond painting is op dit moment veruit de populairste hobby in Nederland. Met diamond painting plaatst u diamanten steentjes op een canvas. Het canvas heeft diverse codes die staan voor een bepaald kleur steentje. Zo weet u welke steentjes u waar moet plakken, het kan dus niet fout gaan! Het eind resultaat is een prachtig schilderij van mooie glimmende steentjes.

Iedereen lijkt het wel te doen deze dagen. Wij van diamondpaintingart.nl painten natuurlijk al jaren lang. Maar nu met de lockdown zien we dat steeds meer mensen diamond painting weten te ontdekken. Diamond painting is ontzettend makkelijk en iedereen kan het doen. Vanaf 6 jaar of zelfs al u 90 plus bent, iedereen kan diamond painten. Diamond painting geeft rust, stimuleert de creativiteit, verlaagd eenzaamheid en angst en dit is ook de reden dat diamond painting zo populair is. In deze nare tijden raden wij u aan om lekker te gaan painten, bekijk hier onze collectie diamond painting kits.

Voorbeeld diamond painting schilderij

12. Borduren

U kunt ook prachtige borduur werken maken. Borduren is een hobby die al jaren lang in Nederland wordt gedaan door jong en oud. Borduren is helemaal niet moeilijk en geeft u rust van binnen. Het stimuleert daarnaast ook uw geheugen en creativiteit. Wil jij leren borduren dan kan je het hier leren.

13. Haken

Haken is ook een hobby die veel wordt gedaan in Nederland. Je kan met halen ook ontzettend leuke dingen maken. Daarnaast is haken ook helemaal niet duur om mee te beginnen, kan voor een paar tientjes al alles in huis halen wat je nodig heb. Zoals wol, haak naalden en een schaar. Wil jij leren haken of haken een kans geven? Kijk dan eens op leren.

14. Breien

Ga eens breien! Breien is een ontzettend leuke hobby. Maak met je eigen handen de mooiste en handig dingen zoals sokken, een sjaal en meer. Vele vrouwen houden van deze hobby. Kun jij al breien of moet je het nog leren. Als je wilt leren breien kan je hier eens een kijkje nemen.

Haken, Breinen & Borduren

15. Gamen

Gamen is vooral bekend onder de jongeren natuurlijk. Toch is het ook zo dat gamen in op mars is onder de mensen met een gemiddelde leeftijd. Games is allang niet meer alleen voor jongeren en kinderen. Games is voor iedereen en zijn ook games voor iedereen, zo kun je voor de PlayStation 4 al 1000en spellen spelen. Maar ook op uw telefoon zijn genoeg spelletjes te vinden tegenwoordig denk bij voorbeeld aan Candy Crush. Probeer het vandaag nog en u zult zien dat gamen iets voor iedereen kan zijn.

Gamen tijdens de lockdown illustratie

16. Netflix

Netflix, tja de meeste mensen hebben Netflix natuurlijk al uitgevonden voor de corona pandemie een feit werd. Toch als u nog twijfelde wat u met uw vrijetijd moet doen dan zijn Netflix en videoland toch echt wel een uitkomst. Ook als u niet van actie en romantische films houdt is Netflix iets voor u. U kunt bijvoorbeeld ook documentaires gaan kijken over dingen die u interesseren, bijvoorbeeld van dieren, het brein of vele andere dingen.

17. Mediteren

Mediteren, het klinkt al snel als een zweverig gedoetje natuurlijk. Echter is mediteren bewezen erg goed voor de mens. Het brengt u namelijk in balans, versterkt uw immuun systeem, verminderd eenzaamheid, zorgt voor minder angst en stress. En deze zaken kunt u tijdens deze angstige periode goed gebruiken, denk ook aan u zelf. Ervaart u veel stress van deze periode? Weet u het allemaal even niet meer? Begin dan vandaag nog met mediteren.

Mediteren Tijdens Corona

18. Muziek maken

Leer muziek maken, muziek wordt gemaakt op vele verschillende manieren. U kunt het alleen maken achter u computer maar ook met een vriend of vriendin bij u in de schuur. Maar wat misschien nog wel populairder is, is het maken digitaal muziek zoals hardstyle, beats, techno en meer. U kunt dit al doen met een programma op uw computer die u gewoon gratis kunt downloaden. Het heet Fruity Loops en kunt het hier vinden.

19. Koken

U kunt ook extra uitgebreid koken voor uw gezin. Er zijn veel verschillende kook blogs en tuturials op het internet te vinden met de lekkerste recepten. Leren koken op een ander niveau en maak uw gezin blij met de lekkerste gerechten. Dit is een prachtig YouTube kanaal waar u kunt leren koken.

Leren koken op een hoger niveau tijden de lockdown

20. Tekenen

U kunt ook leren tekenen, tekenen is best moeilijk want u moet daarvoor bepaalde ruimtelijk inzichten beheersen. Hier zijn ook allemaal lessen voor die je kunt volgen om beter in tekenen te worden. Wil jij leren tekenen tijden de lockdown? Bekijk dan hoe u dit kunt doen.

21. Schilderen

Je kunt lekker gaan schilderen tijdens een lockdown. Schilderen is van alle tijden en lang geleden deden ze dit al. Het is niet makkelijk maar wel erg leuk om te doen. Je kan jouw gedachten veranderen in een prachtig schilderij en deze vervolgens in huis hangen. Wanneer je goed in schilderen wordt en mensen vinden jouw kunstwerken prachtig dan kun je zelfs overwegen om ze te gaan verkopen en kan je er ook nog een leuk zakcentje mee verdienen. Kan je nog niet zo goed schilderen en wil je het eerst leren, begin dan eerst met schilderen op nummer en later met het echte werk.

22. Beleggen

Beleggen, tja sparen kort alleen maar geld op het moment en beleggen daar moet je je in verdiepen om een leuk rendement te behalen. Tijden de lockdown heb je misschien wel tijd om jouw vermogen iets op te schalen en wat te spelen met je geld. Beleggen is namelijk iets wat je beter kunt doen met je geld dan sparen aangezien de rentes negatief zijn. Koop een paar leuke aandelen en wacht af wat het doet. Bij de giro kun je gemakkelijk beginnen met beleggen, maar pas op er zitten altijd risico's aan beleggen.

Het leukste aan beleggen in deze tijd is dat er ook echt veel verschuivingen zijn tijdens de pandemie.

Begin met beleggen tijden corona

23. Sudoku

U kunt ook sudoku spelen om lekker te ontspannen en te ontsnappen aan alle ellende in de wereld. U hoeft dit niet perse meer met een boekje te doen, tegenwoordig kan dit ook op uw computer of zelfs uw telefoon. De bekendste sudoku app kunt u hier vinden. Sudoku IphoneSudoku Android

24. Sporten

Sporten gaat niet altijd even goed bij iedereen, je hebt er een hoop discipline voor nodig en het is niet altijd even leuk. Toch is het ontzettend belangrijk om te sporten tijdens een lockdown, u beweegt en loopt onbewust veel minder dan voorheen en dit is natuurlijk niet goed voor uw lichaam. Daarom is het goed dat u gaat sporten en bij voorbeeld aan krachttraining doet. Voor dat u het weet voelt u zich veel fitten en kunt u een sixpack laten zien in de zomer. Er zijn nog genoeg manieren te vinden om wel te sporten zonder sportschool.

Sporten tijdens corona

25. Postcast luisteren

U kunt ook een aantal podcasts uitzoeken om te gaat luisteren. Bijvoorbeeld iets waarin u geïnteresseerd bent. Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in de economische gevolgen van de crisis dan zijn er genoeg experts te vinden die hier een podcasts over maken waar u naar kunt luisteren. Een leuke bron van podcasts is Spotify.

26. Fietsen

Houdt u lichaam gezond, u hoeft niet perse te sporten. Lekker de fiets pakken en rond rijden is ook allang voldoende voor een gezonde levensstijl. Daarnaast is fietsen ook nog eens ontzettend rustgevend, verken de omgeving en zet mooie routes uit, er zijn prachtige dingen te zien onderweg op de fiets. Om je op weg te helpen kunt u hier mooie fietsroutes vinden.

Pak de fiets

27. Fotografie

Begin met fotograferen, foto's worden steeds duidelijker en mooier en er zijn tal van afbeeldingen en moment opnames die jaren lang prachtig blijven om te zien. Denk bijvoorbeeld aan mooie foto's van dieren of van uw gezin. Of een prachtige vogel die zo af en toe eens bij u op bezoek komt. Foto's zijn ontzettend belangrijk voor onze herindelingen. U kunt ze vervolgens bewerken met uw computer en posten op uw blog om uw foto's met anderen te delen. Voor fotograferen heeft u tegenwoordig allang geen dure camera meer nodig, meestal zit er al een ontzettend goede camera in uw telefoon.

28. Online cursus volgen

Begin met leren. Leren online is vaak nog effectiever dan leren op school wist u dat? Dit komt omdat u op school vaak een erg brede zin les krijg over een bepaald onderwerp, u moet daar vervolgens van rapporteren en dit zijn de minder leuke kanten aan school.

Tijdens de lockdown kunt u ook zelf dingen leren zoals coderen, foto's bewerken, beleggen of iets specifieker waar u altijd al eens naar heeft willen kijken. Op Udemy kunt u goedkope cursussen vinden die je gemakkelijk online kunt doen voor niet al te veel geld.

Leer iets leuks of handigs tijden corona met een onlien cursus

29. Leer een instrument

De meeste muziekinstrumenten zijn geschikt om mee te beginnen op latere leeftijd. Zolang je maar gemotiveerd bent en, zeker in het begin, een half uur per dag kunt en wilt oefenen. Het is belangrijk om in het begin de technische vaardigheden onder de knie te krijgen.

30. Tuinieren

Heeft u een tuin? misschien kunt u gaan tuinieren. Of sterker nog een moestuintje beginnen. Vele mensen halen ontzettend veel plezier uit het onderhouden van een moestuintje. Daarnaast heb je ook nog wat aan z'n tuintje namelijk altijd vers eten!

Ga in de tuin tijdens corona

31. Renoveer oude meubels

U kunt ook oude meubels renoveren, heeft u nog een oude kast? Geef deze kast een herkansing door hem te renoveren. Op YouTube kunt u gemakkelijk tips en tricks vinden om oude spullen weer als nieuwe te maken. Meubels renoveren.

meubels renoveren

Tot slot over hobby's en corona

Heeft u nog meer leuke zaken / hobby die mensen kunnen gaan doen tijden deze verschrikkelijke tijd? Neem dan contact met ons op en wij voegen dat idee toe aan deze blog!

Onthoudt goed, stress en angst is niet goed voor een mens, er zijn vele studies naar wat stress en angst met mensen kan doen. Zoek daarom iets om te doen en laat het er niet bij zitten! Hopelijk vonden jullie de Wat te doen tijdens corona? 31 Activeiten in tijden van corona een nuttige blog en komen jullie goed alle ellende door.

Geschreven door dpa

Reacties zijn gesloten.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down