Voor 3 uur besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75
Diamond Painting
0,00
Winkelmand
Veilig Betalen
Geschreven door:
dpa
3 juli 2021

Wat is diamond painting?

Diamond Painting betekent in het Nederlands 'diamant schilderen’. Je schildert namelijk met diamantjes. Sommigen noemen het ook wel borduren met steentjes. Diamond Painting is een vrij nieuwe hobby waarbij je schilderijen maakt met steentjes.

Diamond painting is een handwerk hobby die is overgewaaid uit China. Het is een hobby die erg makkelijk te doen is voor zowel jonge als oudere mensen.

Diamond painting lijkt ontzettend veel op schilderen op nummer en op kruissteken. Het basis principe is het zelfde alleen met diamond painting werk je niet met verf maar met kleine acryl diamanten steentjes ook wel kristallen steentjes genoemd.

Wat is het eind resultaat van diamond painting?

Met diamond painting u maakt u prachtige schilderijen van de acryl diamant steentjes. Deze schilderijen schitteren in het licht en dat maakt de uitstraling van diamond painting schilderijen extra mooi. Daarnaast kan iedereen een diamond painting schilderij maken omdat het ongelofelijk makkelijk.

Zo versieren mensen hun huis met prachtige diamond painting schilderijen op een goedkope manier. Ook zien we veel mensen schilderijen maken voor bijvoorbeeld de kinderkamer.

voorbeeld diamond painting schilderij

Diamond painting iedereen kan het

Iedereen kan diamond painten! Ook al bent u de 80 al gepasseerd, diamond painting is ontzettend makkelijk. Met diamond painting heeft u namelijk een voor geprepareerd canvas, hier op staan symbolen.

Elk symbool staat gelijk aan een bepaalde kleur diamond painting steentje. Het enige wat u dus nog hoeft te doen is de het juiste kleur diamant steentje op de juiste plek te leggen. Ondanks dat het zo simpel is, is het wel ontzettend leuk om te doen! Daarnaast maakt u er ook nog eens prachtige kunstwerken mee.

diamant schilderen een hobby voor jong en oud

De geschiedenis van diamond painting

Diamond painting is ontstaan in China, vervolgens is deze hobby overgewaaid naar andere Aziatische landen. Hier op volgend is de hobby diamond painting overgewaaid naar Europa en ook naar Rusland.

Vooral in Nederland, Duitsland en Rusland is deze hobby ontzettend populair geworden. Vandaag de dag zijn er echt ontzettend veel mensen in Nederland die dagelijks met diamond painting bezig zijn.

Wat is diamond painting? Begonnen in China

Wat heeft u nodig voor diamond painting

Zelf hoeft u weinig nodig om te kunnen diamond painten. We leggen hier uit wat de benodigde materialen zijn om te beginnen met diamant schilderen.

U heeft teneerste een goede hobby plek nodig. Bijvoorbeeld een tafel heeft met een lamp er boven dan gaat het helemaal goed komen. Wel dient de tafel enigszins een vlakke ondergrond te zijn.

En natuurlijk een goede stoel, want de tijd gaat snel als u aan het painten bent. Verder krijgt u meestal bij deze nieuwe hobby alles wat u nodig heeft een het schilderij compleet te maken. Dit zit er in een diamond painting kit:

  • De diamond painting steentjes
  • Een schudbakje( soort trechtertje )
  • Een stap voor stap instructie boekje
  • Een diamond painting pen om de steentjes op te pakken en te plaatsen
  • Een bakje wax zodat de diamantjes goed blijven plakken aan de pen
  • Een canvas, met lijk en een laagje folie
  • Een pincet om eventueel diamantjes te corrigeren

Ook zijn er nog wel alternatieve handige hulpmiddelen te verkrijgen.

inhoud van een diamond painting pakket

Zijn er geen moeilijke diamond painting kits verkrijgbaar?

Er zit verschil in de moeilijkheidsgraad van de diamond painting kits. Dit is afhankelijk van de volgende zaken.

  • Hoeveelheid kleur: De hoeveelheid steentjes per kleur en het aantal verschillende kleuren
  • Aantal steentjes: De aantal steentjes over het algemeen
  • De grote van het schilderij: Hoe groter het schilderij hoe meer kleuren steentjes en hoe langer u over het schilderij doet.

voorbeeld moeilijk diamond painting pakket

2 soorten kits: vierkante steentjes en ronde steentjes

Er is vaak maar één verschil waar u rekening mee dient te houden wanneer u een diamond painting kit koopt.

U kunt namelijk vaak kiezen voor ronde steentjes of vierkante diamantjes. Wij zullen altijd aanraden om te gaan voor vierkante steentjes, aangezien u dan minder lege plekken krijgt. Hopelijk is uw vraag "Wat is diamond painting?" nu volledig beantwoord.

Meer weten over het verschil? Lees dan onze andere blog: Het verschil tussen ronde en vierkante steentjes.

Overtuigd geraakt van de hobby na het lezen van "Wat is is diamond painting?" Wilt u diamond painting proberen? Kijk dan op eens in onze diamond painting winkel. Onze winkel is de ideale plek om een diamond painting kit van hoge kwaliteit te vinden. Daarnaast vind u bij ons de mooste afbeeldingen en patronen. Bekijk gerust alle verschillende opties.

Geschreven door dpa

Reacties zijn gesloten.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down