Voor 3 uur besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75
Diamond Painting
0,00
Winkelmand
Veilig Betalen

Waar komt diamond painting vandaan

Geschreven door:
dpa
16 juli 2022

De oorsprong & geschiedenis van diamond painting

Het concept van diamond painting is geen nieuw concept. Sinds het begin is het echter veel geëvolueerd. Het wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​in Azië en heeft zijn horizon over de hele wereld verspreid.

Vroeger werd de diamond painting gedaan op fluwelen canvas waar kralen moeilijk op het canvas te lijmen waren. Nu maken fluwelen doeken een comeback met verbeterde lijmtechnieken.

De hedendaagse diamond painting werd in 2010 in China uitgevonden door Guangdong Dazu Yueming Laser Technology Co., Ltd. De kunst lijkt sterk op schilderen op nummer en kruissteek en is de afgelopen vijf jaar enorm verspreid.

De uitvinder van diamond painting

Diamond painting is ontstaan als een combinatie van schilderen en borduren. Het werd rond 2000 v. Chr. in China uitgevonden en werd vooral voor decoratieve doeleinden gebruikt. Deze praktijk ging door in de geschiedenis en werd uiteindelijk een deel van de Chinese cultuur.

In 2010 vond een jonge man genaamd Zhang Xiaoyan een methode uit om afbeeldingen te maken met diamanten en patenteerde zijn uitvinding. Hij paste de techniek toe op canvas en begon zijn werk in 2007 te verkopen.

Zhang Xiaoyan zijn doelen

Zhang Xiaoyan zocht naar een manier om mensen schilderijen te laten maken zonder dat het erg moeilijk is. Zo zag hij de hobby schilderen op nummer echter met verven had hij zelf helemaal niks. Hij vondt dat veel te veel geklieder en te stress vol.

Hij had namelijk nog een ander doel voor ogen namelijk, dat de hobby tegelijkertijd ook een soort meditatie zou zijn om stress te reduceren. Hij had namelijk op dat moment ontzettend veel stress en meditatie hoort bij zijn cultuur. Echter normale meditatie had die helemaal geen geduld voor. Nu weetje alles over de geschiedenis van diamond painting en hoe het is ontstaan.

Geschreven door dpa

Reacties zijn gesloten.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down