Voor 3 uur besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75
Diamond Painting
0,00
Winkelmand
Veilig Betalen

Hoe Diamond Painting Ophangen?

Geschreven door:
dpa
6 augustus 2022

Hier zijn tien manieren om uw diamanten schilderijen te laten zien.

Als je je meesterwerk af hebt, sta je nu voor een nieuwe knutseltaak - beslissen hoe je je meesterwerk gaat ophangen. Er zijn veel verschillende manieren om je meesterwerk op te hangen, van eenvoudige fotolijstjes tot uitgebreide muurkunstwerken. Misschien wil je zelfs wel een hele kamer inrichten met je meesterwerk! Wat je ook beslist, je zult blij zijn te weten dat er tal van opties beschikbaar zijn in verschillende prijsklassen en op verschillende niveaus.

We gaan enkele ouderwetse methodes bekijken om uw diamanten kunstwerken te bewaren en te tonen.

Laten we eerst eens kijken naar de keuze van het frame en de plaatsing voordat we verder gaan met de rest van de afwerkingsdetails.

Laat je diamanten schilderij schitteren!

Als je klaar bent met je en je maakt je klaar om het op te bergen of te laten zien, rol het dan eerst op een vlakke ondergrond om je werk te waarderen. Als je je geschilderde diamanten onderzoekt, kijk dan of er plekken zijn waar boren ontbreken. Vul de gaten op met uw extra boren. Als je het schilderij af hebt, let dan op de diamanten die uitsteken. Diamanten kunnen loslaten als ze niet stevig aan het doek vastzitten, of soms zie je een diamant met een klein foutje. Als je een boortje ziet dat er niet helemaal goed uitziet, kun je het met een nieuw boortje repareren.

Nadat u tevreden bent over het uiteindelijke uiterlijk van uw diamantschilderij, neemt u een zachte borstel en verwijdert u stof of vuil van het afgewerkte stuk. Als u een piepklein stukje vuil vindt dat vastzit in een van de kleinere spleten tussen de diamanten in uw kunstwerk, gebruikt u het pincetgereedschap dat bij elke 5D full diamond boorkunstpakket wordt geleverd om het te verwijderen zonder het omringende gebied te beschadigen. Vervolgens neemt u een vochtige (maar niet natte) doek en veegt u voorzichtig het gehele oppervlak van uw diamond painting af. Het is belangrijk dat uw diamond painting volledig droog is voordat u verder gaat met het inlijsten. Als u niet zeker weet of uw diamanten schilderij klaar is om te worden ingelijst, bekijk dan deze post over hoe u uw diamanten schilderij kunt opbergen.

Rollen met je huisdecor: Wat u moet wete

Je hebt geen speciaal gereedschap nodig om diamanten te schilderen; een gewone deegroller volstaat.

Ongeacht het type rolgereedschap dat u gebruikt, begint u met het neerleggen van uw diamond painting op een gladde, vlakke ondergrond. Vervolgens rolt u de ruiten met constante druk van de ene kant van het doek naar de andere en weer terug. U hoort misschien het duidelijke knallende of klikkende geluid dat optreedt wanneer vierkante diamanten op hun plaats klikken.

Moet ik mijn diamanten schilderij verzegelen? Of kan ik het laten blootstaan aan de elementen?

Nu je je diamant hebt schoongemaakt, geslepen en in een perfecte vorm hebt geslepen, ben je klaar om je meesterwerk te verzegelen. Hoewel het verzegelen van uw diamanten schilderij misschien niet essentieel is, vinden de meeste kunstenaars dat ze hun werk moeten verzegelen voordat ze het onder glas inlijsten. Om uw diamanten schilderij goed te verzegelen, moet u een acrylvernis aanbrengen op het gehele oppervlak. Zodra de vernis is opgedroogd, kunt u uw diamanten schilderij inlijsten.

Als u een diamond painting hebt gemaakt met cirkelvormige diamantboren, hebt u waarschijnlijk al een voltooid diamond artpiece dat een beetje lijkt op een geborduurd stuk kruissteek, en er zijn kleine spleten rond elk van de kralen, die garanderen dat uw glinsterende diamond painting een effectieve stofvanger zal zijn als u het onbeschermd laat (het canvas onder de diamanten is kleverig).

Als u ooit vierkante boren hebt gebruikt, dan zal een onbeschermd diamantschilderij waarschijnlijk sneller door stof of vuil worden aangetast dan een schilderij dat met ronde boren is gemaakt. En na verloop van tijd kan het blootgestelde oppervlak van het doek wegslijten door het constante contact met de lucht.

Als u een doorzichtige glasplaat gebruikt in een frame, en de diamanten tussen het glas en de achterkant van het frame plaatst, dan is verzegelen voor het inlijsten misschien niet nodig. Maar verzegeling zorgt er niet alleen voor dat de diamanten op de juiste plaats op uw doek blijven, het kan u ook beletten om kleine onvolkomenheden in het eindproduct op te vullen en glad te strijken. U kunt hier meer te weten komen over de mogelijkheden en methoden voor het verzegelen van uw diamond painting.

post

Kies uw weergavemethode zorgvuldig voordat u uw display inkort.

Nadat je je schilderij hebt voltooid, kun je overwegen de witte canvasranden rond de randen van je kunstwerk af te snijden. Als je je werk echter gaat inlijsten, wacht dan met het uitsnijden van de randen tot je hebt besloten hoe je het werk definitief wilt inlijsten.

Diamanten zijn de beste vriend van een meisje. Ze zijn ook de beste vriend van een duur meisje. Maar als je het geld hebt, zijn diamanten elke cent waard. En ze zijn ook een geweldig cadeau! Dus of je nu voor jezelf winkelt of voor iemand anders, wij hebben onze favoriete plaatsen om diamanten online te kopen op een rijtje gezet.

Het ambacht van diamant schilderen: Diamond art display editie

Na het behandelen van de basisprincipes van het voorbereiden van uw afgewerkte diamanten kunstwerk voor het nageslacht, laten we nu enkele manieren bekijken om de beste manier te kiezen om uw diamanten kunstwerk weer te geven, zodat u verder kunt gaan met het selecteren van uw volgende diamanten kunst set.

Elke optie geeft een kort overzicht van de stappen, de benodigde materialen en de geschatte kosten die met elke stap gepaard gaan. Het kan nuttig zijn om de vorige berichten door te lezen voordat u met deze begint.

  • Je kunt een kant-en-klare lijst gebruiken met een bevestigde achterkant die eruit schuift of springt om je diamanten schilderij vlak en gecentreerd te houden. Ambachtelijke winkels verkopen deze frames, en ze zijn gemakkelijk te vinden online of bij grote detailhandelaars.

Dankzij het grote formaat en de hoogwaardige materialen is dit de beste optie voor kleine doeken die op een tafel in de buurt van een lichtbron worden geplaatst, in een hoek waar ze worden gezien maar niet aangeraakt, of in een nis zoals een nis of gang. U kunt uw doek en de achtergrondkleur aanpassen aan uw interieur en uw voorkeuren, en u kunt uw voltooide schilderij meteen tentoonstellen. U kunt er ook voor kiezen om de glazen afdekking te verwijderen als u dat wilt, omdat diamanten schilderijen, met hun dimensionale effect en kralen, zo ... tastbaar zijn.

Gereedschap en benodigdheden: Een klein frame, dubbelzijdig plakband of lijm, een schaar en een stuk posterbord.

Estimated cost: $

Skill level: Beginner

  • Bevestig je voltooide diamanten schilderij op het doek met dubbelzijdige tape. Meet vervolgens het met juwelen versierde gedeelte op en kies een doek dat een centimeter korter en smaller is dan je voltooide ruitschilderij.

Smeer de voorkant van het opgespannen canvas royaal in met standaardlijm en plaats het voltooide diamond art canvas voorzichtig op het frame van het opgespannen canvas. Centreer het indien mogelijk. Plaats het schilderij zo dat alle vier de zijden een gelijke overhang van overtollig materiaal hebben.

Nadat u er zeker van bent dat de diamanten op het bespannen doek gecentreerd zijn, gebruikt u de rakel of de deegroller om het werk glad te strijken en de diamanten op hun plaats te drukken. Draai vervolgens het geheel om en rol de achterkant ook naar beneden.

Zodra de lijm is opgedroogd, meet u 2" rond het overhangende diamanten kunstwerk met de voorkant van uw kunstwerk plat liggend op de snijmat of een plat oppervlak. Zo kunt u 2" overtollig materiaal afsnijden om de diamanten rond de zijkanten te wikkelen.

Markeer twee inches aan een kant van de ruit met inkt of verf, gebruik dan uw knutselgereedschap om alles te verwijderen behalve de twee-inch overhang. Als u ooit eerder een stoelkussen hebt bekleed, zult u merken dat deze methode vanaf nu vergelijkbaar is met dat proces; sommige handwerksters vergelijken deze techniek ook wel met een uitgebreide vorm van cadeauverpakking.

Leg eerst de rand van uw liniaal op één van de randen (de lange kant) van de voorgespannen doeken. Snijd vervolgens vanaf de rand van elk voorgespannen doek naar de buitenste rand. U krijgt nu een groot kruis dat uw ingelijste ruitkunstwerk wordt. Er zijn vier kleinere vierkante vormen die u hebt uitgesneden.

Vouw met stevige druk een rand van het doek om de achterkant van het fotolijstje. Bij grotere stukken (zoals hierboven) vinden sommige kunstenaars het handig om iemand anders het doek op zijn plaats te laten houden terwijl ze de overhang aan het houten frame nieten. Niet eerst het middelste deel van de overhang vast, dan de twee buitenste randen en tenslotte tussen de middelste en de buitenste randen, zodat het doek goed vastzit en glad is tegen het oppervlak van het frame. Herhaal dit proces aan beide kanten van het canvas.

Als u op zoek bent naar iets uitgebreider dan een eenvoudige lijst, dan is deze optie perfect voor u. Hiermee kunt u uw kunstwerk op een elegante manier laten zien door de randen te omwikkelen met diamanten.

Gereedschap en benodigdheden: Een opgespannen doek op een frame, wat lijm, een schaar of een knutselmes en snijmat (of een nietmachine), een brayer of deegroller (of een verfkwast), een stift, een liniaal

Estimated cost: $$

Skill level: Advanced

  • Je kunt nu je eigen diamantschilderijen maken en ze in prachtige lijsten zetten met behulp van doe-het-zelf inlijstpakketten die online verkrijgbaar zijn, aanpasbare doe-het-zelf lijsten van Vizu Arts, en lessen in plaatselijke bouwmarkten.

Als je je eigen lijst wilt maken, kun je overwegen er een van hout te maken. Zo komt je diamanten schilderij beter tot zijn recht, en het is gemakkelijker cadeau te geven als je het zelf hebt gemaakt.

Gereedschap en benodigdheden: Een bouwpakket of toegang tot houtbewerkingsgereedschap (een verstekzaag, timmerhout, een hamer, spijkers, tondeuse, enz.).

Vaardigheidsniveau: Beginner tot gemiddeld

  • Als u wat geld wilt besparen, kunt u overwegen foamboard of stevig karton te gebruiken in plaats van canvas voor uw eindwerk. Het is niet moeilijk, maar het is anders dan de methode die we in ons eerste voorbeeld gebruikten.

Koop een stuk sterk steunmateriaal. Als u wilt dat de achterkant fungeert als een soort frame, zorg er dan voor dat u er een kiest die past bij het kleurenschema en het ontwerp van uw diamanten schilderij. Er zijn twee manieren om de backing in vorm te snijden. Ten eerste kunt u een hobbymes, een liniaal en een snijmat gebruiken om de achterkant zorgvuldig op maat te snijden. Als u bijzonder handig bent, kunt u ook een elektrische zaag gebruiken om de backing op maat te snijden. Hoe dan ook, zodra u de backing op maat hebt gemaakt, moet u deze op de achterkant van uw diamond painting aanbrengen. Om dit te doen, brengt u een ruime hoeveelheid lijm aan op de achterkant van uw diamond painting en drukt u vervolgens de achterkant erop totdat deze vastkleeft. Zodra de achterkant is bevestigd, kunt u verder gaan met het bevestigen van de voorkant van het diamond painting.

Je opa had gelijk toen hij zei: "Twee keer meten, één keer snijden." Je moet het doek in ruitvorm snijden, de steunplaat in de maat van het doek snijden en dan een acrylroller gebruiken om eventuele luchtbellen weg te drukken.

Een andere veel voorkomende optie is het gebruik van een backer board met de bedoeling om een frame of passe-partout rond de diamant schilderij te creëren. U kunt het karton laten zoals het is, het bedekken met washi tape, masking tape, stroken vilt of zelfs verf.

U kunt het nu tentoonstellen zoals het is, of u kunt het in een posterlijst doen met verwijderd glas. Het is een geweldige optie voor de creatieve types, maar ook voor degenen met een budget.

Materiaal: stevig karton, lijm, schaar of hobbymes en snijmat, deegrol, markeerstift, liniaal, versieringsmateriaal (optioneel).

Vaardigheidsniveau: Beginner tot gevorderd

  • Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een mooie lijst voor uw diamanten kunst te maken, overweeg dan om het professioneel te laten inlijsten door een plaatselijke winkel of bedrijf. Zij kunnen u de perfecte maat en materialen voor uw lijst leveren.

Zorg ervoor dat de lijstenmaker stevige spielatten gebruikt om te voorkomen dat je kunstwerk doorbuigt of kreukt. Vergeet ook niet dat de populairste ambachtelijke en lijstenmakerijen vaak kortingen en coupons aanbieden, wat betekent dat u ze misschien voor een lagere prijs kunt krijgen dan wanneer u zou wachten tot ze een grote uitverkoop hebben.

Het zelf inlijsten van uw kunstwerk neemt alle stress weg die u zou kunnen voelen over het beschadigen van de diamanten kunst waar u hard aan gewerkt heeft, en op maat ingelijste stukken zijn ideale geschenken of diamanten kunst displays om de kwaliteit van de kunst zelf te laten zien.

Tools and supplies: n/a

Estimated cost: $$$

Skill Level: Beginner

  • Nu we de basisbeginselen hebben behandeld, gaan we een stapje verder en worden we nog creatiever. We kunnen kleinere stukken gebruiken om een mooie omslag te maken voor een album of andere boeken met harde kaft die veel gebruikt worden.

Je zou kunnen denken aan het omtoveren van een gewoon fotoalbum in een sprankelend album door gebruik te maken van de technieken die we tot nu toe hebben besproken - meten, knippen, lijmen en rollen.

Gereedschap en benodigdheden: Lijm, schaar of snijgereedschap, fotoalbum of zwaar boek

Geschreven door dpa

Reacties zijn gesloten.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down