Voor 3 uur besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf ā‚¬75
Diamond Painting
0,00
Winkelmand
Veilig Betalen

Diamond Painting Voor Kinderen?

Geschreven door:
dpa
9 augustus 2022

Diamond Painting voor kinderen: voordelen, soorten, te volgen tips

Diamond Painting voor kinderen helpt kinderen om in hun vrije tijd op een constructieve manier bezig te zijn. Net als kruissteek en schilderen op nummertjes, zou het schilderen met diamanten zijn voortgekomen uit de mozaĆÆek kunstvorm.

Je moet kleine diamantjes op een doek leggen om een patroon te maken. Als je alle diamantjes op de juiste plaats hebt gelegd, zie je het hele plaatje in zijn glorieuze vorm.

Je kunt deze foto's als wandkunst gebruiken of ze aan iemand geven die je lief is; het zijn prachtige kunstvormen die het middelpunt van een gewone kamer worden. Of je nu vier of veertig bent, je zult van deze hobby kunnen genieten.

Wat zijn de voordelen van diamond painting voor kinderen?

Diamant schilderen voor kinderen houdt hen bezig voor een lange tijd en constructief uiten hun ideeƫn door middel van het.

1. Increases concentration

Ruiten schilderen is een uitstekende manier om de concentratie te verbeteren. Tijdens het werken op het doek is de aandacht van de kinderen uitsluitend gericht op het eindresultaat.

2. Aids relaxation

Diamond Painting kan worden gebruikt als een activiteit voor kinderen om hen te ontspannen voor het slapengaan of tijdens de middag.

3. Teaches patience

Diamond Painting activiteiten leren kinderen om door te zetten bij moeilijke taken en te leren van fouten. Ze leren hen dat hard werken en doorzettingsvermogen tot succes kunnen leiden.

4. Boosts confidence

Wanneer uw kind een kunstpakket afmaakt, krijgt het een gevoel van voldoening dat het iets helemaal zelf heeft gedaan. Dit versterkt hun gevoel van eigenwaarde en moedigt hen aan om ook andere kunstvormen uit te proberen. Hang hun eerste kunstwerk op in hun kamer als geheugensteuntje om hard te blijven werken aan hun doelen.

5. Allows exploring

Diamantschilderen leren komt zelden voor op scholen. Als de klas van uw kind echter andere kunstvormen kent, kan hij/zij geĆÆnteresseerd raken in het verkennen van andere technieken om magische beelden te creĆ«ren.

6. Improves motor skills

Het oppakken van een stuk papier en het ergens anders neerleggen helpt bij het verbeteren van de fijne motoriek van een kind. U kunt ze verschillende hulpmiddelen geven, zoals een schaar of een pen om mee te werken. Dit stelt hen in staat om te oefenen met het hanteren van verschillende voorwerpen en te bestuderen hoe twee verschillende voorwerpen op elkaar inwerken. Deze activiteit verbetert ook hun hand-oog coƶrdinatie, kleurcoƶrdinatie en leert hen over oorzaak en gevolg

Wat kinderen nodig hebben voor diamond painting is een oppervlak waarop ze kunnen schilderen.

Om te leren diamantschilderen, kunnen beginners de volgende dingen overwegen:

1. Een diamanten penseel set

Je kunt ze online kopen, en ze zijn er in 3D en 5 D versies.

2. Pen

Diamanten zijn gereedschappen die worden gebruikt om de diamant op te pakken en op het oppervlak te plakken. Afhankelijk van het type diamant zijn er twee soorten gereedschap - ronde en vierkante punten.

3. Canvas

Deze doeken of borden zijn de plaats waar alles samenkomt. Ze zijn kleurgecodeerd zodat uw kind gemakkelijk kan zien welke kleuren waar horen.

4. Tweezers

Als uw kind zich niet op zijn gemak voelt bij het gebruik van boortjes, kan een pincet helpen om de diamantjes op te pakken en op de juiste plaats te leggen.

5. Wax

Als u het uiteinde van uw potlood met was insmeert, blijft het zo goed aan de diamant kleven dat het als een magneet werkt, zodat uw kind de diamanten nauwkeurig kan rangschikken.

6. Tray

Scheid elke kleur in zijn eigen beker of kom. Doe ze allemaal bij elkaar als ze allemaal dezelfde kleur hebben.

7. Work surface

Je hebt een glad, vlak oppervlak nodig waar je je doek op kunt leggen. Een eettafel kan dienen als werktafel voor een diamond painting sessie als je er nog geen hebt.

8. Light

Omdat de diamanten zo klein zijn, hebben uw kinderen voldoende verlichting nodig om hun ogen niet te vermoeien bij het zoeken naar de diamanten. Koop in plaats daarvan een tafellamp van goede kwaliteit.

Wat houdt een diamond painting kit in?

Een hoogwaardige diamantschilderkit bevat alles wat u nodig hebt voor het schilderproject.

  • Canvas with color codes
  • Diamond pens
  • Resin diamonds
  • Tweezers
  • Wax
  • Tray

Er zijn verschillende soorten diamond painting kits online te koop.

Er zijn verschillende soorten diamantverfkits voor kinderen van verschillende leeftijden en ervaringen.

1. Ronde steentjes

Diamond painting steentjes sluiten minder goed aan maar zijn vaak wel goedkoper

2. Vierkante steentjes

Dit zijn de mooiste steentjes uit de collectie, vierkante steentjes sluiten perfect aan en maken het eind resultaat mooier dan ronde steentjes.

3. Halve Diamond Paintings

Beginners en jongere kinderen kunnen baat hebben bij gedeeltelijke oefeningen omdat ze minder vaardigheid vereisen dan volledige oefeningen. Een gedeeltelijke diamond painting betekent dat het doek slechts gedeeltelijk bedekt moet zijn met stenen.

4. Full Diamond Paintings

Als je een volwassene bent of als je een ervaren gebruiker bent, dan zijn volledige diamond paintings aan te bevelen. Maar voor jongere kinderen duren ze langer omdat je het hele canvas moet vullen met diamanten.

Voor jongere kinderen en beginners, kies ronde boren en halve boren. Voor oudere kinderen, kies vierkante en volle boren.

U kunt beginnen met het gebruik van diamond painting kits wanneer kinderen de leeftijd van 5 jaar bereiken.

Omdat jongere kinderen de neiging hebben om dingen niet in te slikken, zijn diamantschilderijensets over het algemeen veilig voor kinderen onder de drie jaar, hoewel oudere kinderen het misschien moeilijk vinden om zichzelf onder controle te houden. De meeste kinderen genieten van deze activiteit rond de leeftijd van zes jaar, dus u moet controleren hoe oud uw kind is voordat u er een koopt. Als uw kind jonger is, zorg er dan voor dat hij/zij de diamanten of andere schadelijke voorwerpen niet opeet.

Wat is het verschil tussen 5D en 3D diamond painting?

Een 3D diamant bestaat uit drie zijden, terwijl een 4D diamant vier zijden heeft. Beide hebben vergelijkbare kenmerken, maar 3D-diamanten weerkaatsen minder licht, waardoor het beeld er onaf uitziet dan de sterk weerkaatsende 4D-diamanten. Wanneer de afbeelding klaar is, zien 4D diamanten er realistischer en natuurlijker uit dan 3D diamanten. Kinderen zijn dol op 4D diamanten omdat ze de hele afbeelding duidelijk kunnen zien.

Tips voor de eerste diamanten schilderervaring van een kind

Deze nuttige tips zullen ervoor zorgen dat uw kind een plezierige eerste keer een diamanten schilderij kan maken.

1. Set the mood

Laat de activiteit niet als een verrassing op hen afkomen. Praat er eerst met hen over en laat van tevoren wat video's zien.

2. Kies een eenvoudig schilderij.

U kunt kiezen uit een verscheidenheid van ontwerpen voor diamond painting, maar het zou het beste zijn om te beginnen met iets eenvoudigs in het begin. Als uw kind het leuk vindt, kunt u later langzaam meer complexe afbeeldingen introduceren.

3. Timing is belangrijk

Je moet niet verwachten dat je kinderen gaan zitten en diamanten gaan tekenen als hun gedachten afdwalen. Dus, introduceer deze activiteit aan hen wanneer ze in een rustige gemoedstoestand zijn of wanneer ze ontspannen zijn. Probeer het misschien na het avondeten te doen!

4. Doe met hen mee

In het begin zullen er veel fouten worden gemaakt. Uw kinderen moeten de nuances van dit nieuwe spel leren. Dus ga zitten en speel met ze mee.

5. Bekritiseer niet

Kritiek helpt niet! Bekritiseer hen daarom niet, ook al maken ze fouten. In plaats daarvan, complimenteer en waardeer hen voor hun werk. Laat hen leren van hun fouten.

6 .Leg het doek op een tafel.

Probeer deze oefening niet op uw bed of bank. Gebruik uw eet- of leestafel. De vloer werkt ook prima. Het schilderij op een vlakke ondergrond plaatsen kan betere resultaten geven.

7. Zit confortabel

U moet onthouden dat diamond painting een ontspannen activiteit is. Dat betekent dat het belangrijk is comfortabel te zitten zonder de rug of de nek te belasten.

8. Zorg voor goede verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten van het schilderen met diamant. Gebruik een lichtbak of lichtkussen als u een magisch effect wilt creƫren.

9. Haal het canvas langzaam los

Beginners halen vaak het hele vel weg voordat ze beginnen te schilderen. Neem in plaats daarvan een klein stukje papier en maak dat eerst af, en ga dan verder met het volgende deel.

10. Doe aan pauze

Als uw kind enthousiast is over het project, is hij/zij misschien bereid om 's avonds laat op te blijven. Als uw kind echter te lang heeft gezeten, kan hij/zij last krijgen van nekpijn en rugpijn. Om deze problemen te voorkomen, kunt u een tijdslimiet stellen aan de tijd die uw kind nodig heeft om zijn/haar taak te voltooien. Vraag hem/haar pauzes te nemen, naar het toilet te gaan of even rond te lopen.

11. Niet forceren

Als uw kind niet erg enthousiast is over het project, dwing hem er dan niet toe. Vaak raken kinderen verveeld door dingen waar ze niet in geĆÆnteresseerd zijn. Laat de activiteit een paar dagen rusten en laat ze er dan opnieuw aan beginnen. Misschien vinden ze het leuker als ze het nog eens proberen.

Veel Gestelde vragen

Een diamanten schilderij gaat jaren mee.

Zolang je de lijm om de paar jaar controleert en opnieuw aanbrengt en het lamineerpapier op het canvas houdt, gaat een diamantschilderij eeuwenlang mee.

Diamanten schilderijen drogen uit.

Ja, diamond painting droogt snel uit als je de beschermlaag in Ć©Ć©n keer van het hele doek verwijdert. Daarom kan het beter zijn om de beschermlaag Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n te verwijderen.

Ruitschilderen is een geweldige activiteit voor kinderen. Het helpt hen hun creativiteit, verbeelding en concentratie te ontwikkelen. Ze leren ook hoe ze met hun handen en vingers moeten werken. U kunt online diamond painting kits vinden. Zorg ervoor dat ze veilig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Kies een kit die geschikt is voor de leeftijd van uw kind.

Sleutel factoren

  • Diamond Painting helpt kinderen hun geduld, zelfvertrouwen, motoriek en concentratie te verbeteren.
  • Afhankelijk van de leeftijd en het ervaringsniveau van het kind kunt u kiezen uit verschillende diamantschilderkits, waaronder gedeeltelijke en volledige boren.
  • Samen een schilderij maken is een manier om de activiteit diamantschilderen leuk en gedenkwaardig voor jullie beiden te maken.
Geschreven door dpa

Reacties zijn gesloten.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down