Voor 3 uur besteld morgen in Huis
Gratis verzending vanaf €75
Diamond Painting
0,00
Winkelmand
Veilig Betalen
Geschreven door:
dpa
11 augustus 2022

Hoe verzegel je een diamond painting? - Erg leuk, creatief.

Een diamanten schilderij wordt gemaakt door kleine gekleurde steentjes ("diamanten" genoemd) met een speciale lijm op een doek te plakken. Zodra de diamanten zijn vastgelijmd, vormen ze een stofvanger die voorkomt dat stof zich tussen de diamanten kan nestelen. Om te voorkomen dat het stof het schilderij ruïneert, wordt bij het verzegelen van een diamond painting de ruimte tussen de diamanten afgesloten.

Het verzegelen van een diamantschilderij heeft zowel voor- als nadelen.

Pros:

 • Verzegelen van diamantschilderingen voorkomt afvallen van boren
 • Onderhoud - Bij het gebruik van olieverf hoopt zich stof op in de groeven van de kwast. Om dit te voorkomen gebruikt u een acrylaatkit voordat u de verf aanbrengt.
 • Uiterlijk - Een laag verzegeling over een olieverfschilderij geeft het schilderij een glanzende glans.

Cons:

 • Zodra het schilderij is verzegeld (met vernis), kan het doek niet meer worden opgerold om te worden opgeborgen.
 • Verstijving - Het verzegelen van een diamantschilderij leidt er soms toe dat het doek verstijft en krom trekt, waardoor de vorm van het schilderij wordt verpest.
 • Sommige afdichtmiddelen kunnen na verloop van tijd dof worden en een gelige of bruine kleur ontwikkelen, en hun levendige kleuren kunnen dof worden.

Je hebt benodigdheden en gereedschap nodig om diamantschilderijen te verzegelen.

Diamantlakken vereist enkele speciale gereedschappen en materialen:

 • Een vernisachtig glazuur dat het beschilderde oppervlak van het doek bedekt en verzegelt. Verkrijgbaar in een fles, tube of spuitbus.
 • Een siliconen knutselroller: Om de verf plat te maken en luchtbellen te verwijderen.
 • Voordat u kit aanbrengt, reinigt u het oppervlak van het schilderij met een schone borstel of een zachte doek.
 • Kwast: Om de kit op uw schilderij aan te brengen
 • Pincet: Om de positie van eventuele boren aan te passen die kunnen verschuiven terwijl u het afdichtmiddel aanbrengt
 • Om te voorkomen dat u dampen van het afdichtmiddel inademt

Het verzegelen van een Diamond schilderij stap voor stap

Hier zijn enkele eenvoudige stappen voor het verzegelen van elk diamantschilderij.

Stap één: de apparatuur voorbereiden

Leg het gereedschap op tafel en giet wat afdichtmiddel in een beker; zodra u begint met het aanbrengen van het afdichtmiddel, moet u snel werken, zodat de afwerking gelijkmatig is.

Stap twee: maak het schilderij schoon

Plaats het schilderij op een grote, heldere tafel en gebruik een schone borstel of doek om stofdeeltjes of ander vuil voorzichtig van het oppervlak van het schilderij te vegen voordat u gaat boren.

Stap drie: de verfboren afstellen

Zorg ervoor dat alle gaatjes op de juiste plaats zitten voordat u het afdichtmiddel aanbrengt. Gebruik indien nodig een pincet om ze bij te stellen. Als het afdichtmiddel eenmaal is aangebracht, kunt u geen van de boorlocaties meer veranderen.

Stap vier: maak het schilderij plat

Rol met de kwast langs het oppervlak van het doek om oneffenheden glad te strijken en eventuele luchtbellen uit de verf te verwijderen.

Stap vijf: Dicht de schilderijen af met mod podge.

Om een diamanten schilderij te verzegelen met ModPodge in een potje, breng je eerst Mod Podge aan met een oude tandenborstel of verfkwast. Werk dan van onder naar boven, strijk eventuele oneffenheden glad en laat de randen ruw.

Zorg ervoor dat geen enkele boor verschoven is tijdens het aanbrengen van de kit. Als er toch verschuivingen zijn, stel ze dan bij met een pincet en borstel over dat gedeelte met de verfkwast om eventuele onvolkomenheden glad te strijken.

Wanneer u het afdichtmiddel aanbrengt, laat het dan ten minste 24 uur zitten voordat u het van de muur verwijdert. Plaats het in een schone ruimte, zodat er geen deeltjes rondzweven. En houd het uit de buurt van alles wat kan vallen en uw werk kan beschadigen!

Alternatief twee: Afdichtmiddel in sprayvorm gebruiken om schilderijen tegen stof en vuil te beschermen

Houd de spuitbus tijdens het spuiten op ongeveer drie tot vier centimeter afstand van het schilderij. Spuit gelijkmatig en snel om ervoor te zorgen dat alle delen van het schilderij een laagje krijgen. Laat de verf ten minste vijf minuten drogen voordat u een nieuwe laag aanbrengt.

Wacht na het verzegelen van het schilderij op doek ten minste twee uur voordat u het weer aanraakt.

Als u niet zeker weet welk alternatief het beste voor u werkt, overweeg dan het verzegelen van diamond painting schilderijen met pva-lijm

Om een duurzame verbinding tussen twee oppervlakken te maken, giet je de lijm in een kopje en gebruik je dezelfde methode om de lijm uit te smeren als je zou doen om Mod Pode met een kwast aan te brengen.

Er zijn verschillende tips voor het verzegelen van diamond painting schilderijen.

Hier zijn enkele tips om u te helpen betere resultaten te krijgen bij het schilderen van diamanten:

U kunt een keukenroller gebruiken om de diamantverf plat te maken. Bedek het schilderij met een t-shirt of een groot stuk stof voordat je het met een keukenroller rolt om te voorkomen dat de boren barsten of aanlopen

Blaas koele lucht over het schilderij voordat u de kit aanbrengt. Verwijder stofdeeltjes van het oppervlak door er koele lucht over te blazen.

Als u een goedkope borstel gebruikt, zorg er dan voor dat u er een gebruikt die geen haren verliest. Als ze verloren zijn, kunnen ze aan het oppervlak blijven kleven wanneer u het verzegelt. Een borstel van goede kwaliteit lost dit probleem op.

Gebruik spaarzaam: Te veel kit in één keer aanbrengen resulteert in een ongelijkmatige laag die langzaam droogt en niet volledig is uitgehard. Breng een beetje per keer aan en borstel ze dun uit om een glanzend resultaat te bereiken.

Om je project wat extra glans en glinstering te geven (en voor extra aandacht), gebruik je Mod Podge glitterlijm in plaats van gewone Mod Podge. Breng de glitterversie van deze lijm aan op een of twee delen van je project om het wat interessanter te maken.

Om het droogproces te versnellen, plaatst u een ventilator op 4 à 6 voet afstand van het schilderij.

Sealed Diamond Paintings

Om uw diamantlakken er onberispelijk te laten uitzien, brengt u om de drie tot vijf jaar een nieuwe laag sealant aan.

Stof diamantschilderijen regelmatig af door ze met een zachte doek of plumeau af te nemen. Als er stof op het oppervlak van het schilderij ligt, veeg dit er dan af voordat u de kit aanbrengt.

Hang een diamanten schilderij niet in direct licht. Direct zonlicht maakt de verf vuil en geeft het schilderij een oranje tint.

Als u diamanten wilt uitstallen of bewaren, houd ze dan uit de buurt van een hoge vochtigheidsgraad. Vocht veroorzaakt kreukels in doeken.

Geschreven door dpa

Reacties zijn gesloten.

lockusercartmagnifiercrossmenuchevron-down